0 Yorum 0 Yorum  | 12 Ağustos, 2005

her ne kadar burayı bir yol haritası veya ulaşım günlüğü olarak nitelendirdiysem de, çoğu zaman yazıların esinlendiği güzergahın "okul-iş-ev" dışında kalmasını tercih ediyorum. bu yüzden yolculuklara referans noktası olması için biraz kitap inceledikten sonra strolling through istanbul "the classic guide to the city" ya da istanbul gezi rehberi'nin en iyi istanbul gezi rehberleri olduğunu anladım.

bu tür gezi kitaplarını incelerken en çok dikkat ettiğim şey türk yazarların yazdığı kitaplarda tasvirlerin önemli yer tutması. bir turistin gezi kitabı aldığı zaman en dikkat etmediği şeylerden birisinin de böyle tasvirler. aynı mimarlık kültürümüzde olduğu gibi ayrıntı hastalığının bir yansıması olarak böyle kitaplar kendilerine raflarda yer buluyor.

istanbul bilgi üniversitesi karşılaştırmalı edebiyat bölüm başkanı ve aynı zamanda radikal gazetesi yazarı prof. dr. murat belge'nin kaleme aldığı ve tarih vakfından çıkan istanbul gezi rehberi ise gezdiğimiz yerlerin sosyokültürel açıklamalarının yanında dedikoduları, haritaları ve sanki sokaktan bir adam çevirmişçesine yapılan mekan tasvirleri ile okuyanların bir an önce kendilerini sokağa atmalarına şartlayacak bir kitap olmuş.

yazın bitmesine az zaman kala ilk durağı hemen belirlemeliyim.

bu iki kitabı ideefixe'den satın alabilirsiniz.

istanbul gezi rehberi / murat belge
idéefixe fiyatı : 13,84 ytl + kdv


strolling through istanbul "a guide to the city"
hilary sumner, boyd freely, john freely
idéefixe fiyatı : 19,80 ytl + kdv

0 Yorum:

Yorum Yaz