0 Yorum 0 Yorum  | 14 Ağustos, 2005

ulaştırma bakanı binali yıldırım, trenlere yönelik terör saldırılarını önlemek için akademisyenlerden yardım istediklerini belirterek, "amacımız, bu saldırıları önceden tespit edecek bir teknoloji oluşturmak" dedi.
hızlı tren faciasından önce akademisyenler uyarmıştı, bu sefer yine olaylardan sonra akademisyenler uyaracak ve projeler geliştirecekler. desteklememek elde değil. eskişehir-istanbul güzergahı arasındaki trenlerde en ufak bir sarsıntıda vagon içinde yaşanan kaza ve terör paniğini kelimeler ile anlatamam.

ama bir kaç soru işareti var kafamda. bu terör saldırıları sadece kilometrelerce giden trenlere özel mi düzenleniyor? bombayı önceden tespit edecek nasıl bir teknoloji olabilir? bir başlangıç olduğu kesin, bu iki soruyu araştırmaya devam edeceğim. sizlerin kafasında bir şey varsa eklemekten lütfen çekinmeyin. ben de bulduklarımı sizinle paylaşacağım.

  trenlere terör önleme sistemi haberinin devamını göster/gizle
yıldırım, doğu ve güneydoğu illerinde demiryollarına ve trenlere yönelik terör saldırılarıyla ilgili şunları söyledi:

"trenler, yüzlerce kilometrelik güzergahı kat ettikleri için teröristlerin hedefi haline geliyor. bunun önüne geçmek için çeşitli tedbirler alıyoruz. bazı arkadaşlarımız, bu saldırılarda yaşamını yitirdi. şu anda bakanlık olarak akademisyenlerle ortak bir çalışma yapıyoruz. amacımız, trenlerin geçtiği güzergahlarda, patlayıcı maddelerle yapılan saldırıları önceden tespit edecek bir teknoloji ortaya çıkarmak. bunu sağlarsak, bu teknolojiyi bütün trenlerde kullanmayı planlıyoruz."

hızlı tren çalışmalarına da değinen bakan yıldırım, ankara-eskişehir güzergahındaki çalışmaların yüzde 80 oranında tamamlandığını bildirdi. yıldırım, "eskişehir-İstanbul güzergahı ise ihale edildi. bu güzergahta çalışmalar, ihale sonrası başlayacak" diye konuştu.

(kaynak: haber3)

0 Yorum:

Yorum Yaz