1 Yorum 1 Yorum  | 20 Ağustos, 2005

Vatandaş için kolaylık, otobüs şoförleri için ek gelir kapısı olan otobüste akbil satışı uygulaması, kazalara neden olduğu gerekçesiyle İETT tarafından bitirildi.
3 yıllık özlemim en sonunda bitti, artık tekrar otobüslerde fazla bilet isteyen kızlara aşık olabilirim :)

  Şoförden al Akbil'i uygulamasına son haberinin devamını göster/gizle
İETT şoförlerini 'akbil' bayisi haline getiren 'şoförden al akbili' uygulamasına otobüs sürücüsünün dikkatinin dağılmasına neden olduğu ve kazalarda artış meydana geldiği gerekçesiyle son verildi. Vatandaşın bilet almak zorunda kalmadığı için rağbet ettiği, hukuki hiç bir alt yapısı olmayan uygulamanın kaldırılmasıyla, İETT şoförleri ayda 100 ila 150 milyon lira arasında değişen ek gelirden oldu. İETT otobüslerinde görev yapan şoförlere verilen akbiller vatandaşa para karşılığında kullandırıyorlardı. Vatandaşlardan normal bilet ücretini alan otobüs sürücüleri de buradan ek bir gelir elde ediyordu. Ancak uygulama, para alışverişi yapmak zorunda kalan şoförlerin dikkatinin dağılmasına ve ufak çaplı kazalarda artış yaşanmasına neden oldu.

3 Yıldır Sürüyordu

Vatandaşlardan gelen yoğun şikayetleri dikkate alan İETT Genel Müdürlüğü, 3 yıldır göz yumduğu uygulamaya ani bir kararla son verdi. 'Şoförden al akbili' uygulamasının kurum kararı olmadan başladığına dikkat çeken İETT yetkilileri, uygulamanın yolcu ve araç güvenliğinin yanı sıra sürüş emniyeti açısından da tehlike yarattığını belirterek, "Para alma, para bozma ve akbil basma işlemleri sırasında yolcu ile şoför arasında tartışmalar yaşanıyordu. Otobüse binişlerde sıkışıklıklar meydana geliyor, uygulama sırasında şoförün dikkati dağılıyordu. Bu yüzden özellikle son bir yılda otobüs kazalarında artış yaşandı. Gelen yoğun şikayetler üzerine, uygulamaya son verdik. Bundan sonra halkımız eskisi gibi bilet ya da akbillerini satış gişelerinden temin edecek" dediler.

(kaynak: sabah)

1 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

Yarın birgün İETT şoförleri de yanlarına birer muavin alırlar mı dersiniz?

Cuma, 02 Eylül, 2005

 

Yorum Yaz