0 Yorum 0 Yorum  | 21 Ağustos, 2005

bosfor savaşı'ndan elli billah sonrası..

o zamanlar hayatımızda gameshow vardı, sihir vardı, frp ve magic vardı. her küçük çocuk gibi hayatımızı sabahtan akşama kadar sensible oynayıp, joystick kırmak üzerine kurmuştuk.

gameshow vardı demiştim di mi? bir de level vardı. a4 formatında az sayıda kağıda çıkan bu dergi ilk başta yeni alınan pc'ye demo oyun yüklemek için kullanılıyordu. ta ki lale savaşçıları "istanbul efsaneleri"'nin tam sürümünü verene kadar. (sonra da başka bir işe yaradığını görmedim ben level dergisinin)

lale savaşçıları, ilk olarak 1994 yılında siliconworx tarafından amiga platformu için hazırlanmış bir bilgisayar oyunu. oyun daha sonra siliconworx ve compuphiliacs iş birliği ile pc platformuna aktarılmış ve 1996 yılında raks new media prodüksiyonu ile piyasaya çıkmış. siliconworx'un ilk oyunu ise umut tarlaları

oyun günümüz istanbul’undan büyük bir tesadüf sonucu istanbul efsaneleri hayali dünyasına geçen 4 kafadarın başından geçen traji-komik, hemi de fantastik öyküleri anlatır. otoparka kaçan toplarını almak için burunlarını soktukları olaylar, lalelerimizi hiç beklemedikleri, ilgilenmedikleri ve başlarını çok ağrıtacak dev bir kahramanlık öyküsünün başrolüne oturtuverir. onlar, o adsız, o mütevazı, o “cesuryürek” laleler, çaresiz istanbul’u bağnazlığın karanlık pençesine düşürmek üzere olan “şeyh cehalet”in önüne çıkacak kadar salak son kahraman demeti olacaklardır.

bu aralar siliconworx lale savaşçılarını tekrar piyasa sürmüş. cd gerektirmeyen bittorrent ile indirilebilen şekilde. kaçırmayın!

(via: ömer sinan)

0 Yorum:

Yorum Yaz