0 Yorum 0 Yorum  | 15 Eylül, 2005

endüstri ürünleri tasarımı ile ilgili her şeyi ama her şeyi (iş, portfolio, okul, staj) bulabileceğiniz sitelerden birisi olan core77 yazarlarından Arnold van Bezooyen, istanbulda ki "Orient-Orientation: Twelve Designers = Six Answers for Istanbul" workshop'u hakkında bir makale yazmış.

bir tasarımcı ve yabancının gözünden istanbul hakkındaki düşüncelerini okumak hatta onunda istanbul hakkında çözümler üretmesi çok heyecan verici. beğendiğim projelerden bir tanesi her şehir için önemli olan binaların görülmesine yönelik olan power of no. diğer bir proje ise Arnold van Bezooyen'in yaptığı poshet daily. bu proje ise gündemde olan etkinliklerin kullanımda olan poşetlere basılması ve extradan masraf yapmadan bu etkinliklerin tanıtımının yapılması.

bunun dışındaki diğer tasarımlara da her iki siteden de erişebilirsiniz.
istanbul is a city with 22,000 taxis, most switched over from petrol to clean-burning natural gas in a gesture to fight smog and pollution. I use my poor Turkish to give the driver directions (and he responds with poor English), resulting in an affirmative nod from him—an ironic start to a workshop on communication design. After 10 minutes and 3 Lira, our taxi disappears as we find ourselves standing in front of the University. In a city where bomb threats are not unusual, things are moving more slowly from here, due to security regulations.
- Arnold van Bezooyen
Not1: Yukarıda Arnold'un taksiler hakkında yazdığı bir tespit var. en kısa zamanda türkçeye çevireceğim şimdilik ingilizce.
Not2: Başlık bu gün ofiste yazı hakkında konuşurken farkettiğimiz "ortaya yanar döner bir şeyler getir evladım"ın in "mr future tense" hali.

0 Yorum:

Yorum Yaz