0 Yorum 0 Yorum  | 06 Eylül, 2005

İngiliz gezi kitapları yayınevi Alastair Sawday Publications tarafından Special Places to Stay: Turkey adıyla yayımlanan kitap, Türkiye'de butik tarzda hizmet veren 192 oteli tanıtıyor. “Küçük Oteller Kitabısatın almak için tıklayın!
İlk baskısı 14.000 olan Special Places to Stay: Turkey, Britanya'nın kitap dağıtım devi Penguin tarafından dağıtılıyor.

Yurtiçinde yılda yaklaşık 40.000 kilometre yol alarak, kitaptaki tüm otelleri her sene en az bir defa ziyaret eden, çoğunda en az bir gece konaklayan Sevanyanlar, otel seçimindeki kriterlerini şu şekilde ifade ediyor: “Bazı yerler vardır, kapıdan girer girmez ‘Ah ne iyi oldu da geldik!’ dersiniz, ruhunuz şenlenir. Öyle mekanları arıyoruz. Yer, çevre, konum çok önemli, etrafın güzel olması lazım. Binasıyla, odasıyla, karyolasıyla, bahçesiyle tesisin kendisi de çok önemli. Ama hepsinden önemlisi insan unsuru... ‘Bu otelin sahibi benim gerçekten mutlu olmamı istiyor’ duygusunu anında hissedersiniz. Kapıdaki tabelasından masadaki çiçeğinden, çantayı taşıyan çocuğun yüz ifadesinden sezersiniz. Böyle yerleri tanıtıyoruz ve para karşılığı otel tanıtımı yapmayı asla kabul etmiyoruz.”

Kitabın yazarlarından Sevan Nişanyan, "Rehberin Türkiye'de kaliteli turizmin gelişmesi yönünde önemli bir katkı sağlamasını diliyoruz." dedi. Sadece yurtdışında dağıtılacak İngiltere baskısının, Türkiye'de yayımlanan Küçük Oteller Kitabı ile kısmen benzer içeriğe sahip olduğunu söyleyen Nişanyan, “İngiliz okurunun tercihlerini, ihtiyaçlarını, bakış açısını göz önünde bulundurarak kitabın içeriğini yeniden oluşturduk.” dedi.

(kaynak: turizmde bu sabah)

eğer eğlenceye ihtiyacınız varsa tavisye edebileceğim kitap;
Oteller Kitabı
Ferhan Şensoy Ferhan Şensoy Kitapları

yoksa...

Küçük Oteller Kitabı 2005
Sevan Nişanyan, Müjde Nişanyan Boyut Yayın Grubu
IDéEFIXE Fiyatı : 13,78 YTL / 13.777.778 TL + KDV

Küçük Oteller Kitabı The Little Hotel Book 2004
Sevan Nişanyan, Sevim Karabıyık, Müjde Nişanyan Boyut Yayın Grubu
IDéEFIXE Fiyatı : 16,20 YTL / 16.203.704 TL + KDV

0 Yorum:

Yorum Yaz